Gostovanja profesora

OVE AKADEMSKE GODINE, 2010./2011. GOSTOVAT ĆE OVI PROFESORI IZ HRVATSKE: prof. dr. Mira MENAC MIHALIĆ, (Dijalektologija s akcentologijom hrvatskog jezika 1, 2), prof. dr. Marko SAMARDŽIJA (Povijest hrvatkskog jezika (naglasak na 19. i 20. stoljeće), prof. dr. Stipe Botica i prof. dr. Jelena Lužina  (Kultura i civilizacija u Hrvata)… Sva su ta predavanja obvezna za sve kroatiste A i B modula i uvjet su za potpis i izlazak na pismeni i usmeni ispit. Usmeno će studente ispitivati i provjeravati njihovo znanje, te rad lektora, spomenuti profesori!!

OVA SU PREDAVANJA AKADEMSKE GODINE 2010./2011 UREDNO  ODRŽANA: (prof. dr. Marko Samardžija 30 sati Hrvatska dijalektologija, Leksikologija; prof. dr. Stipe Botica četiri sata). Hvala  Filološkog fakulteta “Blaže Koneski”  što je  omogućio gostovanja kao realizaciju ugovora između Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Filološkoga fakulteta “Blaže Koneski” Sveučilišta Sveti Kiril i Metodij” u Skopju.

Nadamo se da će honorari hrvatskim profesorima stići još ove kalendarske godine.

UREDNIK

Prof. dr. Marko Samardžija usmeno je ispitao 50 studenata (Suvremeni hrvatski jezik 4, Suvremeni hrvatski jezik 6, Dijalektologija i akcentologija hrvatskog jezika, Kontrastivna analiza hrvatskog i makedonskog jezika s prevođenjem) i unio ocjene u indekse.

1. Od 17. svibnja 2010. godine prof. dr. Marko Samardžija (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kroatistika) držao je predavanja iz Dijalektologije i akcentologije hrvatskog jezika, te leksikologije. Dolazak je bio obvezan za sve kroatiste, a dobrodošli su bili i  ostali studenti. Ispiti su kod njega bili 20. svibnja u 9.30 sati. Kabinet 118.

2. Profesor na Odsjeku kroatistike Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. Stipe Botice, održao je na Filološkom fakultetu „Blaže Koneski“ u Skopju dva predavanja u četvrtak 20. svibnja  od 11.20 sati. Predavanja su bila uz brojne vizualne prezentacije spomeničke, umjetničke i knjižne baštine Hrvata. Kolega profesora, čak i onih koji predaju hrvatski jezik i književnost, nije bilo na tim predavanjima.

  1. Povijest hrvatske kulture
  2. Kanonski pogled na hrvatsku usmenu književnost

Iako je dolazak bio obvezan za sve kroatiste, a dobrodošli su bili i studenti drugih grupa kao i poštovani kolege profesori, posljednji se nisu odazvali!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s


%d bloggers like this: